Πολιτική

ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΟΣ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ! Το σλόγκαν που κερδίζει εκλογές: «Ο βασικός μισθός μειώθηκε μόνο 11 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ»

Παίζει με τον πόνο και τα νεύρα των Ελλήνων η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου που στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί για τις μειώσεις μισθών, ισχυρίστηκε ότι ο κατώτατος μισός επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε μόνο κατά… 11 ευρώ.

«Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως κατά 11 ευρώ. Όμως, ποιος διέλυσε τους μισθούς; Εσείς το κάνατε», ρίχθνοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση που αντέδρασε στο προωθούμενο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αλλά και νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

«Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ένα φρένο. Οι μισθοί σταθεροποιούνται. Περίπου 7 στους 12 κλάδους εμφανίζουν αύξηση μισθών και έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,8% και φέτος τον Μάιο είναι 21,7%. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ανεργία μικρότερη από όση παραλάβαμε», συνέχισε η υπουργός τονίζοντας:

«Με την πράξη υπουργικού συμβουλίου του 2012 ο κατώτατος μισθός περικόπηκε στα 586 ευρώ. Ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης τότε ήταν 590. Φέρατε τον κατώτατο μισθό για πλήρη απασχόληση κάτω από το μισθό για μερική απασχόληση. Για ποια διάλυση μιλάτε;».

Η ίδια τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας και «δεδομένων των περιθωρίων που έχουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση των εργαζομένων. Δεν ήταν αυτονόητο ότι τα χρήματα κοινοτικών κονδυλίων θα δίνονταν για ενίσχυση επιθεώρησης εργασίας. Αυτά που για εσάς μπορεί να είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα αποτελούν για εμάς βελτίωση της ζωής των εργαζομένων».

Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «Για εμάς πίσω από κάθε μια διάταξη υπάρχουν πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα βελτιώσουν την ζωή τους. Μέχρι σήμερα ο εργαζόμενος εγκλωβιζόταν σε μια επιχείρηση που δεν πλήρωνε. Αυτό το καταλάβαμε γιατί συνομιλούμε με εργαζόμενους» και εξήγησε πως πλέον η μη καταβολή μισθού θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων ενώ τόνισε πως ο εργαζόμενος που διεκδικεί δεδουλευμένα θα μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική