26 Μαΐου 2022

To τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο, Αλέκο Φασιανό, είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου. Ο εμβληματικός ζωγράφος, αφήνει παρακαταθήκη το τεράστιο έργο του, με τα οποίο σφράγισε την εποχή του.

Η κηδεία τελέστηκε στο Κοιμητήριο Παπάγου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη. Το παρών έδωσαν επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί άνθρωποι του Πολιτισμού.

Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη σε όλη τη χώρα, ενώ σύσσωμη η πολιτική ηγεσία τον αποχαιρέτησε με τα μηνύματά της. Μία εξ αυτών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτησε τον Έλληνα ζωγράφο με ανακοίνωση, στην οποία υπογράμμισε πως το έργο του καλλιτέχνη «αποπνέει μια ιδιαίτερη αίσθηση της ελληνικότητας και καταφέρνει, με την αλήθεια του, να καταστήσει οικουμενικό το τοπικό, κατακτώντας τη διεθνή αναγνώριση».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους μυριάδες ανθρώπους, με τα υπέροχα μηνύματα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι άνθρωποι, όταν τους βγαίνει ο καλός τους εαυτός, εκφράζονται τόσο ωραία, τόσο γλυκά, τόσο τρυφερά. Και αυτό είναι ελπίδα» είπε συγκινημένη η σύζυγός του, Μαρίζα Φασιανού. «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς βλέπουμε άσχημες συμπεριφορές. Στην περίπτωση της απώλειας έχουν βγάλει τρυφερότητα, γλυκύτητα, αγάπη, σεβασμό και ένδειξη ότι υπάρχει ελπίδα οι άνθρωποι να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχουν αυτά τα αισθήματα, γιατί δεν τα επικαλούμαστε περισσότερο;».

Στεφάνια έστειλαν ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης και η Σάντυ Κοπελούζου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Ελπίδα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα.Ελλάδα