Πολιτική

Τον επιχειρηματία Βύρωνα Νικολαΐδη συνάντησε στην πρεσβεία της Τουρκίας ο Ερντογάν

Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός της επτώρης παραμονής του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα. Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» συνάντησε στην πρεσβεία τον ιδιοκτήτη της PeopleCert, Βύρωνα Νικολαΐδη ο οποίος έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Αυτή ήταν και η μοναδική επαφή με επιχειρηματία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που κατά δήλωσή του κοιμόταν στο… πάτωμα όταν πρωτοήρθε το 1981 στην Ελλάδα, είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας PeopleCert η αποτίμηση της οποίας ξεπέρασε το 2022 τα 3 δισ. δολάρια! Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα εισέλθει και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης καθώς προχώρησε στην εξαγορά διεθνούς εταιρείας AI και έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα που σχεδιάζει ήδη την ανάπτυξη εφαρμογών της στην εκπαίδευση.

Ο κ. Νικολαΐδης έχει διατελέσει για χρόνια Πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και αποτελεί μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Πόλης αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση ζημιών και η διεξαγωγή των αναγκαίων έργων συντήρησης σε ιστορικούς βυζαντινούς ναούς της Κωνσταντινούπολης.

Στην τουρκική πρεσβεία ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με την οικογένεια του Σαδίκ Αχμέτ, ενώ το παρών έδωσαν και τα γνωστά «σκληροπυρηνικά» στελέχη της μειονότητας στη Θράκη όπως ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και μέλη της αποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Χ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική