Διεθνή

Τουριστική επένδυση 7,5 δισ. στην Κύπρο με βοήθεια της Αρχιεπισκοπής

B5FCC749AB4CB51ABB410D50B5146E52.jpgΌπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, το έργο, που θα έχει ούγγρο επενδυτή θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Σε μεγάλη τουριστική επένδυση, αξίας 7,5 δισ. ευρώ με ούγγρο επενδυτή, προχωρά η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην περιοχή Γεροσκήπου της Πάφου.

Μετά από σύσκεψη τη Δευτέρα, στην οποία πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και Γεωργίας και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Η Αρχιεπισκοπή, για αυτή την επένδυση, θα παραχωρήσει μεγάλη έκταση εκκλησιαστικής γης.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, το έργο θα περιλαμβάνει τρία με τέσσερα ξενοδοχεία, μαρίνα σκαφών, καθώς και ένα τεχνητό νησί, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθούν πολυκατοικίες.

Σκοπός του ούγγρου επενδυτή είναι να προσελκύσει πλούσιους επιχειρηματίες από τη χώρα του, αλλά και από αλλού, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Κύπρο και θα διαμένουν μόνιμα στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσει.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή