Διεθνή

Τούρκος πολιτικός: Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία – Θέλουν να μας κάνουν έτσι

D635786BB6F3E34270F337895CFB673A.jpg«Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία»

«Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία, και έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη μορφή κουλτούρας» τόνισε ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ προειδοποιώντας ότι έτσι «θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ».

«Οι τρεις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο, η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται διαρκώς» τόνισε ο Μπαϊρακτάρ σε πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. (Ο Χριστιανισμός) είναι κουλτούρα. Σε αυτό να μετατρέψουν και το Ισλάμ» υποστήριξε, χωρίς όμως να διευκρινίσει «ποιοι» θέλουν να μετατρέψουν το Ισλάμ σαν τον Χριστιανισμός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή