Υγεία

Τους 2.300 νεκρούς αγγίζει ο Έμπολα

E1FCED446EB020ACC97BF992CE37DF17.jpgΕν τω μεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιταλικές Αρχές, μετά από πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα σε μία 40χρονη Νιγηριανή.

Σε 2.296 ανέρχονται οι πλέον νεκροί της επιδημίας Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, καθώς σχεδόν 200 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μόνο σε μία μέρα, μεταξύ 5 και 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.293, γεγονός που σημαίνει πως το ποσοστό θνησιμότητας είναι 53,4%.

Πάνω από 50% των θανάτων έχει καταγραφεί στη Λιβερία, όπου τουλάχιστον 1.224 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το θανατηφόρο ιό. Ο απολογισμός για τη Λιβερία μάλιστα φτάνει μόνο ως τις 5 Σεπτεμβρίου, που σημαίνει πως ο αριθμός των νεκρών είναι κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερος.

Η επιδημία ξέσπασε το Φεβρουάριο στη Γουινέα και μέσα σε επτά μήνες έχει εξαπλωθεί στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και, σε πολύ μικρότερη κλίμακα, στη Νιγηρία.

Εν τω μεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ιταλικές Αρχές, μετά από πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα σε μία 40χρονη Νιγηριανή, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ανκόνα.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο Τετάρτη.

Αν επαληθευτεί, θα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του Έμπολα στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Υγεία