Πολιτική

Τουρκία: Fake news τουρκικού δικτύου – «Η Ελλάδα μας παρενοχλεί με τους S-300»

Tα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να στοχοποιούν την Ελλάδα, για δήθεν «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Έλληνες αναλυτές εκτιμούν πως τα τουρκικά fake news, στοχεύουν στο να υπενθυμίσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, πως και η Ελλάδα διαθέτει ρωσικό σύστημα αεράμυνας το οποίο χρησιμοποιεί ελεύθερα σε σχέση με την Τουρκία στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την απόκτηση των S-400.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επιχειρεί να διαμορφώσει η Άγκυρα, είναι τα όσα υποστήριξε δημοσιογράφος του φιλοκυβερνητικού δικτύου HABER GLOBAL.

«Η Ελλάδα δεν τερματίζει τις παρενοχλήσεις που κάνει κατά των τουρκικών μαχητικών που ασκούν τις πτητικές τους αποστολές σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Παρά τη δήλωση “Μην ξεχνάτε τι έγινε πριν από 100 χρόνια” του υπουργού Αμύνης Χουλουσί Ακαρ, το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 πού ανήκει στην Ελλάδα, “κλείδωσε” τα αεροσκάφη μας F-16 των αεροπορικών δυνάμεων στις 23 Αυγούστου βρισκόταν σε αποστολή στο διεθνή εναέριο χώρο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα S-300 της Ελλάδας, που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη» σχολίασε προκλητικά συνεχίζοντας: «Το ραντάρ στοχοποίησης, παρακολούθησης και κατευθυνόμενου πυραύλου του S-300 «κλείδωσε» από το έδαφος τα αεροσκάφη που βρισκόταν σε αποστολή στα δυτικά της Ρόδου και σε ύψος 100.000 ποδιών. Η παρενόχληση συνεχίστηκε για κάποιο διάστημα ενώ αυτό το περιστατικό αποκάλυψε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί ενεργά τις συγκεκριμένες συστοιχίες».


Yunanistan'ın Türk Uçaklarına Küstah Tacizi Çarpıcı S-300 Gerçeğini Ortaya Çıkarttı!

H Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών από τους ελληνικούς S-300, αποδίδοντάς τους στην προπαγάνδα της Άγκυρας και στην προσπάθεια καλλιέργειας εντυπώσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως προς την πλευρά των ΗΠΑ.