Πολιτική

Τουρκία: Ναυπηγεί τρεις νέες φρεγάτες, εξοπλισμένες με οπλικά συστήματα

Παρά την «επίθεση» φιλίας από την Τουρκία, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Ερντογάν για την προώθηση του προκλητικού αφηγήματος της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» φαίνεται πως δεν αλλάζουν. Ενδεικτικά είναι τα όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, κατά την υπογραφής συμβάσεων ναυπήγησης τριών νέων εγχώριων φρεγατών για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος και η περιοχή που ζούμε διέρχονται μεγάλες πολιτικές και οικονομικές αναταραχές. Η αστάθεια που σημειώνεται σε πολλούς από τους γείτονές μας έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που επηρεάζει τη χώρα μας. Εμείς συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τις προσπάθειές μας χωρίς επιβράδυνση για να εκπληρώσουμε το καθήκον μας να παρέχουμε στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα πλοία που χρειάζεται η Διοίκηση των Ναυτικών μας Δυνάμεων, οι αδάμαστοι φύλακες της «Γαλάζιας Πατρίδας», εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογίες» δήλωσε ο Ντεμίρ, με τις δηλώσεις του να μην θεωρούνται τυχαίες.


MİLGEM Projesi’nde 6, 7 ve 8. gemiler için imzalar atıldı

Σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας, επισημαίνει πως οι νέες φρεγάτες θα ισχυροποιήσουν την Τουρκία στην «Γαλάζια Πατρίδα», επαναφέροντας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στη δημόσια συζήτηση τις ακραίες διεκδικήσεις εις βάρος των ελληνικών θαλασσίων ζωνών.


Mavi Vatan'a 3 Yeni Fırkateyn Geliyor! 6-7-8. MİLGEM'lerin İmzaları Atıldı!

Η ύπαρξη της Τουρκίας στις θάλασσες είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντική για την «Γαλάζια Πατρίδα». Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο έχουμε έναν δίκαιο αγώνα. Αυτούς τους αγώνες μπορούμε να τους συνεχίσουμε μόνο εάν είμαστε ισχυροί στην «Γαλάζια Πατρίδα». Η δύναμη στην «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι τα εθνικά μας συστήματα μας και αυτό θα μας δώσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να εκσυγχρονίζουμε τον στόλο μας

Οι νέες φρεγάτες Ι-Class θα ναυπηγηθούν σε τρία διαφορετικά ιδιωτικά ναυπηγεία, με χρονοδιάγραμμα 36 μήνες και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα είναι εξοπλισμένα με οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα εγχώριας κυρίως παραγωγής.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προέβαλαν με χαρακτηριστικούς τίτλους τις δηλώσεις Ντεμίρ. Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Μilliyet. «Η Γαλάζια Πατρίδα θα ενισχυθεί με τρεις φρεγάτες».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική