Πολιτική

Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη ναυπήγηση «ημι-αεροπλανοφόρου» με φόντο τη «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο όρος «ημι-αεροπλανοφόρο» δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα η Τουρκία φαίνεται πως ναυπήγησε ελικοπτεροφόρο το οποίο ήθελε να παρουριάσει ως κάτι άλλο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε -εν μέσω πανηγυρισμών- τη ναυπήγηση «ημι-αεροπλανοφόρου» από την Τουρκία μιλώντας στο ναυπηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Ο όρος «ημι-αεροπλανοφόρο» δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα η Τουρκία φαίνεται πως ναυπήγησε ελικοπτεροφόρο το οποίο ήθελε να παρουριάσει ως κάτι άλλο. Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι στο μέλλον θα κατασκευαστεί και «κανονικό» αεροπλανοφόρο και έτσι «θα φτάσουμε σε διαφορετικό επίπεδο στις θάλασσες».

«Αυτή τη στιγμή ναυπηγήσαμε το ημιαεροπλανοφόρο μας. Έγινε η καθέλκυσή του. Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε και το κανονικό αεροπλανοφόρο. Και όταν το ναυπηγήσουμε θα φτάσουμε σε διαφορετικό σημείο στις θάλασσες, θα συνεχίσουμε να απογοητεύουμε όσους τρίβουν τα χέρια τους και περιμένουν να τα παρατήσει η Τουρκία όπως και να πέσει κάτω», είπε ο Ερντογάν.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjpvdo2mzgah)

Η ομιλία Ερντογάν έγινε με φόντο μια μεγάλη φρεγάτα και τις λέξεις «Mavi Vatanim» που σημαίνουν «Γαλάζια Πατρίδα». Ωστόσο όπως ανέφερε το ΣΚΑΪ, δεν υπήρχε ο γνωστός χάρτης με τον οποίο η Τουρκία εκφράζει τις αλυτρωτικές τις επιδιώξεις.

Γερμανοτουρκική κόντρα

Την ίδια ώρα η Τουρκία δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για την αντίδραση του Βερολίνου στην καταδίκη του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανία ότι αντιδρά γιατί χρηματοδοτούσε τον Καβαλά και διαμηνύει πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει παρεμβάσεις στα εσωτερικά της.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjpvexaetuft)

«Και ενώ υπάρχουν τόσες δικαστικές αποφάσεις για πολίτες της Τουρκίας, γιατί κάποιες χώρες βάζουν στο προσκήνιο τον Οσμάν Καβαλά; «Γιατί η Γερμανία καλεί τον πρέσβη μας στο υπουργείο Εξωτερικών για μια υπόθεση που αφορά δικό μας υπήκοο; ποιος ο λόγος; Διότι αυτοί τον χρηματοδοτούν, αυτοί τον χρησιμοποιούν. Διότι χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να επέμβουν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Κι εμείς, όπως ζήτησε ο πρόεδρός μας, καλέσαμε τον πρέσβη μας και τους ξεκαθαρίσαμε τα όριά μας. Δεν μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις στις εσωτερικές μας υποθέσεις», τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική