28 Ιανουαρίου 2023

Τουρκία: «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να μας αποκλείσει από τα F-16», λέει αναλυτής

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον αναλυτή και απόστρατο αντιπτέραρχο Ερντογάν Καρακούς στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk – Τι υποστήριξε για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Μετά το: «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα», ο αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, «ξαναχτύπησε», υποστηρίζοντας προκλητικά πως : «Ο Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να αποκλείσει την Τουρκία από τα F-16».

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk, ο Καρακούς επανέλαβε πως πρώτη απειλή σε βάρος της Τουρκίας είναι η Ελλάδα και πως η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στρέφεται ουσιαστικά κατά της Τουρκίας.

«Η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα. Το επαναλαμβάνω η πρώτη απειλή σε βάρος μας είναι η Ελλάδα (…) Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα με απίστευτο τρόπο εργάζεται ασταμάτητα ώστε να αποκλείσει την Τουρκία ακόμη και από την αγορά αυτών των F-16. Για αυτό το λόγο πηγαίνει ο Μητσοτάκης στην Αμερική. Θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν ενώ θα κάνει και ομιλία στη Βουλή των αντιπροσώπων. Θα μιλήσει και στο Κογκρέσο και στη Βουλή των αντιπροσώπων , ενώ δεν ξέρω μπορεί να μιλήσει ξεχωριστά και στην Γερουσία (…) Μα για ποιο λόγο γίνεται πρόσκληση στον Μητσοτάκη; Μήπως τον χρειάζεται πολύ τώρα η Αμερική;» δήλωσε συγκεκριμένα.


Erdoğan Karakuş’tan 27 milyar dolar ve F-16 açıklaması

Πρόσφατα στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Καρακούς είχε υποστηρίξει πως : «Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δείτε στην Αν. Μεσόγειο τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε δεν θέλουν να αποδεχτούν την υφαλοκρηπίδα μας».

Ο ίδιος παλαιότερα είχε υποστηρίξει πως οι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» είναι … «πρωτοτουρκικές», ενώ είχε «αναλύσει» τον τρόπο εισβολής της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα.Πολιτική