Πολιτική

Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου ενημερώνει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την επίσκεψη στην Ελλάδα

Με… άρωμα Ελλάδας η συνεδρίαση – Τρομοκρατία αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ελληνοτουρκικά στην ατζέντα

Οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, αποτελούν ένα από τα θέματα που θα συζητήσει το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, η «νέα περίοδος» που ξεκινά στις σχέσεις με την Αίγυπτο, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ενημερώσει τα μέλη του Σ.Ε.Α. για τις συζητήσεις που είχε στην Ελλάδα, κατά τη επίσκεψή του στην Αθήνα, και τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.


tourkia-1

Όσον αφορά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ενόψει της πρώτης συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους S-400 που αποτελούν «αγκάθι» στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον και όχι μόνο.

Για τις επαφές με την Αίγυπτο που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα και θεωρούνται «θετικές» από την Τουρκία, θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις και εάν αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική