2 Οκτωβρίου 2022

Τουρκία: Πρώην υπουργός προτείνει να τυπωθούν τουρκικά… δολάρια

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη συναλλαγματική κρίση, που έκανε το δολάριο να φτάσει τις 15 τουρκικές, μετά τις διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων.

Να τυπωθούν τουρκικά… δολάρια, πρότεινε ο πρώην υπουργός Υγείας και Τουρισμού Μπουλέντ Ακάρτζαλί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατρακύλα της τουρκικής λίρας και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

«Αφού ο κόσμος θέλει να αγοράσει δολάρια τότε ας τυπώσουμε τουρκικά δολάρια» δήλωσε ο Ακάρταζαλι, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 100, με τον δημοσιογράφο να σχολιάζει πως: «πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση σχετικά με τη συναλλαγματική κρίση, που έκανε το δολάριο να φτάσει τις 15 λίρες μετά τις διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων»

Δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Τουρισμού, που στο επάγγελμα είναι οικονομολόγος, απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών: «Αφού ο κόσμος θέλει να αγοράσει δολάρια τότε ας τυπώσουμε τουρκικά δολάρια. Με τον απαραίτητο νόμο να βγει η κεντρική τράπεζα και να δηλώσει ότι “Αυτό είναι ένα τούρκικο δολάριο απόλυτα ισότιμα με το αμερικανικό δολάριο. Όποτε επιθυμείτε μπορείτε να το μετατρέψετε σε τουρκικές λίρες με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου των ΗΠΑ» δήλωσε.Πολιτική