Πολιτική

Τουρκία: «Θα χτυπήσουμε με Tayfun τα ελληνικά νησιά, είναι κάτω από τη μύτη μας» λένε ΜΜΕ

Στην «γραμμή» Ερντογάν καθηγητές, δημοσιογράφοι και αναλυτές στην Τουρκία, που μιλούν ευθέως είτε για χτύπημα κατά ελληνικών στόχων με τον -εγχώριας παραγωγής- πύραυλο Tayfun, είτε για επιχείρηση κατά ελληνικών νησιών επειδή αυτά βρίσκονται … «κάτω από τη μύτη τους».

Ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών του πανεπιστημίου Αλτινμπάς, Εράι Γκιουτσλουέρ, έκανε λόγο για «εισβολή» στα ελληνικά νησιά, επειδή -σύμφωνα με τον ίδιο- ακούν στα τουρκικά παράλια τους … κόκορες από την Λέσβο, Σάμο, Χίο κ.α.

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk -και όχι σε κάποιο περιθωριακό κανάλι- ο Γκιουτσλουέρ μίλησε ευθέως για επιχείρηση της Τουρκίας κατά της χώρας μας. «Μα φυσικά θα εισβάλει. Φυσικά και θα εισβάλει. Μα γίνεται να υπάρχουν νησιά μπροστά στην μύτη μας; Μα είναι μπροστά στη μύτη μας. Ο κόκορας κακαρίζει εκεί κι εμείς τον ακούμε» δήλωσε προκλητικά. Ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο, είχε ζητήσει : «απομόνωση των ελληνικών νησιών» μέσω αποκλεισμού τους από τουρκικές δυνάμεις, ως αντίδραση στην στρατικοποίησή τους από την Ελλάδα.


Turgay Güler:

Σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global o καθηγητής Πανεπιστημίου Αλή Ποϊράζ Γκιουρσόν, χαρακτήρισε την Ελλάδα σαν «κοτόπουλο χωρίς κεφάλι» λόγω της σχέσης που έχει αναπτύξει με τις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σαν κοτόπουλο με κομμένο κεφάλι, με την εξωτερική της πολιτική υπό την κατοχή των ΗΠΑ» υποστήριξε.

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Γκιοζντέ Σεκέρ, εάν η Τουρκία λάβει τα αμερικανικά F-16 αρθεί η «ανισορροπία» με την χώρα μας, την «έψεξε» λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα ανωτερότητας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Καταρχάς σχετικά με την κοινή γνώμη, πρέπει να εκλείψουν οι ειδήσεις περί αεροπορικής ανωτερότητας της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το «Κόκκινο Μήλο» στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν διαθέτει αεροπορική ανωτερότητα» σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική