Πολιτική

Τουρκία: Θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο… αλλά θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας στην Γαλάζια Πατρίδα

Για την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου από κοινού σε Ελλάδα και Τουρκία, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου υπουργείου Άμυνας Τουρκίας, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.

Ο Zεκί Ακτούρκ, μίλησε και για δίκαιη αξιοποίηση του πλούτου στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και σε Τουρκιά, με το Αιγαίο να γίνεται θάλασσα ειρήνης για τις δύο χώρες.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctvpduijvmk1)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο Zεκί Ακτούρκ τόνισε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με το τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και την ασφάλεια των συνόρων μας, προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στην γαλάζια πατρίδα και στην πατρίδα των αιθέρων».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, με αποφασιστικότητα συνεχίζουν να προστατεύουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας αλλά και τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Ευχή μας είναι, την προσεχή περίοδο να συνεχιστεί η θετική δυναμική που έχουμε πετύχει στις διμερείς σχέσεις μας τους τελευταίους μήνες, η διατήρηση διαύλων διαλόγου. Επίσης ευχόμαστε τη δίκαιη αξιοποίηση του πλούτου της περιοχή έτσι ώστε οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας να ζουν ειρηνικά με ευημερία και ασφάλεια και το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική