Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: Ακύρωση Νavtex, Λαβρόφ και… «Καλλίστω»

Τι σχολιάζει σήμερα ο τουρκικός τύπος

Την «αμοιβαία» ακύρωση των ελληνοτουρκικών Navtex, προβάλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «κίνηση καλής θέλησης» από την πλευρά της Άγκυρας, απέναντι στις -υποτιθέμενες- προκλήσεις της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως έγινε γνωστό Τουρκία και Ελλάδα ακύρωσαν προγραμματισμένες Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξάγονταν ανήμερα των εθνικών εορτών των δύο χωρών, στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Αναφορά υπάρχει και στην επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα και τα όσα δήλωσε τόσο για το νόμιμο δικαίωμα της χώρας μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ αλλά στην ετοιμότητα της Μόσχας να συμβάλλει σε ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, πως «Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών» κυριαρχεί στη σχετική τουρκική ειδησεογραφία.

Προβάλλεται επίσης η είδηση πως 13 μέλη του FETO και ένα μέλος του PKK πιάστηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα, επιχειρώντας να διαφύγουν προς τη χώρα μας.

Τις τελευταίες ώρες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών ΜΜΕ, προβάλλουν διεξοδικά το ατύχημα στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, με τη σύγκρουση του φορτηγού πλοίου «Maersk Launceston» με το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ», χωρίς να λείπουν τα καυστικά σχόλια συσχετίζοντας το περιστατικό με όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική