11 Αυγούστου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: «Άνοιξε για λατρεία το πρώτο τζαμί στην Αθήνα»

Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα για το τέμενος στο Βοτανικό

Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην έναρξη επίσημης λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα στην περιοχή του Βοτανικού. Τα δημοσιεύματα σχολιάζουν τη χρονική περίοδο που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και πως έως πρότινος η ελληνική πρωτεύουσα ήταν η μοναδική στην Ευρώπη που δεν είχε επίσημο μουσουλμανικό τέμενος. Αναφορά γίνεται επίσης στο γεγονός, πως το τζαμί της Αθήνας δεν έχει… μιναρέ.


t2

«Το πρώτο τζαμί της Αθήνας άνοιξε για λατρεία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας AKSAM, που παρουσιάζει το ιστορικό κατασκευής του, που -όπως επισημαίνει- χρειάστηκαν 14 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

«Λειτουργεί το τζαμί της Αθήνας» λέει ανάρτηση της ενημερωτικής πύλης www.ntv.com.tr, σχολιάζοντας πως: «Η Αθήνα, η οποία εδώ και χρόνια προβαλλόταν ως η «μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί», έχει τώρα ένα τζαμί».


t1

«Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα μπορούν να κάνουν τις προσευχές τους στο τζαμί της Αθήνας, μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής» αναφέρει η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ, προβάλλοντας και βίντεο από το εσωτερικό την ώρα μουσουλμανικής προσευχής.

«Το πρώτο τζαμί στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, άνοιξε για λατρεία αλλά με περιορισμούς λόγω της μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής. Πρώτος ιμάμης του τζαμιού είναι ήταν ο Mohammed Zaki, ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης μαροκινής καταγωγής» γράφει το www.parantezhaber.com.

«Άνοιξε το πρώτο τζαμί στην Αθήνα την πρωτεύουσα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Dirilis Postasi, επισημαίνοντας πως το: «Το τζαμί, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 850 τμ και χωρητικότητα 350 ατόμων, δεν διαθέτει μιναρέ».

ώματα.Πολιτική