12 Αυγούστου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: «Έλληνες Ευρωβουλευτές επιτέθηκαν στον Μητσοτάκη»

Ευρεία δημοσιότητα έλαβαν στην Τουρκία οι βολές που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από Έλληνες Ευρωβουλευτές στη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη

Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στις βολές που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από Έλληνες Ευρωβουλευτές, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο την Τρίτη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δέχθηκε κριτική στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των αιτούντων άσυλο, υποστηρίζοντας προκλητικά πως “η Τουρκία απωθεί, όχι εμείς”» γράφει η Star, με βασικό τίτλο: «Τσάκισαν τον Μητσοτάκη».

«Ο Μητσοτάκης δέχθηκε δριμεία κριτική στο Ευρωκοινοβούλιο» αναφέρει το ρεπορτάζ του δικτύου 24TV υποστηρίζοντας πως η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εξελίχθηκε σε «εσωτερική πολιτική σύγκρουση» λόγω της επίθεσης από Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Στο ίδιο μήκος και το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, που ρεπορτάζ του ανέφερε σχετικά: «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Έλληνες ευρωβουλευτές είπαν στον Μητσοτάκη πως λέει ψέματα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη πως δίνει μια ‘’ροζ’’ εικόνα για την οικονομία της Ελλάδας».

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε στην παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη, που υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι πρώτη στους θανάτους την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα απαντήσεις δόθηκαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και σε άλλους Ευρωβουλευτές που έθεσαν θέματα για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα αλλά και για τις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο.Πολιτική