28 Νοεμβρίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα, κατηγορεί τον Μητσοτάκη για πολεμοκαπηλία κατά της Τουρκίας»

Τι λένε για το πρόσφατο «μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Βουλή – Οι αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ και οι νέοι εξοπλισμοί στο «στόχαστρο» των μέσων στην Τουρκία

Με χαρακτηριστικούς τίτλους φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία, προβάλλουν τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, καθώς και στους νέους αμυντικούς εξοπλισμούς, σχολιάζοντας πως ασκεί … «πολεμοκαπηλία» κατά της Άγκυρας. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται στα όσα λέχθηκαν στο πρόσφατο έντονο «μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη – Τσίπρα στην βουλή.

«Η ελληνική αντιπολίτευση αντιδρά ενάντια στην κυβέρνηση της Αθήνας» είναι ο τίτλος του εθνικού δικτύου TRT Haber, που κάνει λόγο για αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. «Αντιδράσεις προκαλεί στην Ελλάδα η αμυντική πολιτική της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μητσοτάκη για πολεμοκαπηλία κατά της Τουρκίας» αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως : «Ασκείται σκληρή κυβέρνηση για το γεγονός πως η κυβέρνηση θέτει το λαό σε ψυχολογία πολέμου».

Η εφημερίδα AKSAM γράφει: «Βομβάρδισαν» τον Μητσοτάκη στην Βουλή: Ασκείς πολεμοκαπηλία κατά της Τουρκίας», σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και τις βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε τελευταία δημοσκόπηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανό την πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την Τουρκία.

Για «σφοδρές κατηγορίες» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάει η εφημερίδα STAR, τονίζοντας πως : «Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα συνεχίζει να αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μητσοτάκη πως ασκεί πολεμοκαπηλία ενάντια στην Τουρκία»Πολιτική