21 Οκτωβρίου 2020

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην έδρα του ΝΑΤΟ ξεκινά την Τρίτη η 6η συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας

Ποιος είναι ο στόχος των συνομιλιών, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης, θα ξεκινήσει στις Βρυξέλλες και στην έδρα του ΝΑΤΟ, η 6η συνεχή συνάντηση των τεχνικών αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συμμετέχοντας την Δευτέρα σε μια διαδικτυακή εκδήλωση και απαντώντας σ’ ερωτήσεις φοιτητών για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών που βρίσκονται σ’ εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος τους είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού πρόληψης συγκρούσεων ή αποτρεπτικών διαδικασιών για την πρόληψη ανεπιθύμητων συμβάντων και ατυχημάτων, επισημαίνοντας πως ανησυχεί για την ένταση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στα πολλά στρατιωτικά στοιχεία, όπως πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή, δηλώνοντας ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία για να ενώσει τους δύο συμμάχους, τονίζοντας ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη ενός στρατιωτικού μηχανισμού πρόληψης συγκρούσεων.Πολιτική