25 Σεπτεμβρίου 2022

Τουρκικό δίκτυο κατηγορεί τη Δύση για διπρόσωπη πολιτική – Δεν «είδε» τους S-300 της Ελλάδας

Πιστά στη γραμμή της Άγκυρας τα φιλοκυβερνητικά μέσα συνεχίζουν να στοχοποιούν την Ελλάδα, με fake news για υποτιθέμενες «παρενοχλήσεις» τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-300 που διαθέτει η χώρα μας και είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προβάλλουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στις ΗΠΑ, που έχει επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για την απόκτηση ρωσικών S-400.


1

«ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ που αντέδρασαν κατά της Τουρκίας για τους S-400, παρέμειναν σιωπηλές κατά της Ελλάδας αν και «κλείδωσε» με τα ραντάρ των S-300 που διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη μας» σχολιάζει δημοσίευμα του δικτύου TGRT Haber, υποστηρίζοντας πως: «Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως με δεδομένη την εχθρική στάση της Ελλάδας, το περιστατικό με τους S-300 είχε στόχο να προκαλέσει την Τουρκία».

Το δημοσίευμα κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» για Τουρκία και Ελλάδα, κατηγορώντας τους πως παραβλέπουν την χρήση ρωσικού συστήματος αεράμυνας από τη χώρα μας.

«Οι ΗΠΑ, που επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία επειδή προμηθεύτηκε S-400 από τη Ρωσία, παρέμειναν σιωπηλές απέναντι στην Ελλάδα που «κλείδωσε» -με το ρωσικής κατασκευής S-300 σύστημα που διαθέτει- αεροσκάφη F-16, συμμάχου της στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, το ΝΑΤΟ αγνόησε αυτή την παρενόχληση εναντίον των τουρκικών μαχητικών» σημειώνει το δημοσίευμα, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα της Άγκυρας περί «παρενόχλησης» από τους ελληνικούς S-300, κάτι που έχει διαψεύσει κατηγορηματικά η Αθήνα.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις Τούρκων ειδικών, που υποστηρίζουν ως οι υποτιθέμενες ενέργειες της Ελλάδας, στόχο έχουν να σαμποτάρουν τη διαδικασία απόκτησης αμερικανικών F-16 από την Τουρκία, ενώ αναγνωρίζουν ουσιαστικά πως δεν μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις στην χώρα μας λόγω των S-300, επειδή αυτοί αποκτήθηκαν πριν τη ψήφιση του αμερικανικού ομοσπονδιακού νόμου CAATSA το 2017.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα τολμάει και κάνει κάτι τέτοιο δείχνει κάτι νέο. Πως θέλει να προκαλέσει την Τουρκία με εχθρικές ενέργειες. Με αυτή την πρόκληση, η Αθήνα θα προσπαθήσει ξανά να παίξει το «ρόλο του θύματος», σαμποτάροντας τη διαδικασία απόκτησης F-16 από την Τουρκία και να βλάψει το αυξανόμενο κύρος της Τουρκίας» υποστήριξε προκλητικά ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων σου πανεπιστημίου Uludag της Προύσσας Δρ. Φερχάρ Πιριτσί.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα