7 Δεκεμβρίου 2022

Τούρκος αναλυτής: «Αν δεν αποκτήσουμε F-16 BLOCK τα ελληνικά Rafale θα μας πλήττουν πρώτα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο -ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας- Αμπντουλλάχ Αγάρ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk

Συνεχίζουν τις αναφορές τους τα τουρκικά ΜΜΕ στην απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως αυτά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Αίσθηση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Αμπντουλλάχ Αγάρ, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο οποίος υπεραμύνθηκε της άμεσης απόκτησης αμερικανικών F-16 BLOCK 70, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ελληνική υπεροπλία.

«Αυτό είναι άκρως ζωτικό ιδιαίτερα για το Αιγαίο. Διοτι αν στο Αιγαίο χαθούν οι τεχνικές δυνατότητες και διαταραχθεί η ισορροπία δυνάμεων, τότε είναι πολύ πιθανή και η ήττα στις αερομαχίες. Γνωρίζετε πως η Ελλάδα η αγόρασε αεροσκάφη Rafale με σημαντικότερη ιδιότητα τα ραντάρ που διαθέτουν, ενώ από την άλλη προμηθεύεται τους πυραύλους Meteor. Αυτά φυσικά μας ανησυχούν» λέει ο Αγάρ, τονίζοντας πως η απόκτηση F-16 ΒLOCK από την Τουρκία, μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική ισχύ των Rafale.


F-16'lara ABD Kongresi onay verecek mi? Özdağ, Yavaş'ı ateşe mi attı? - Gece Görüşü 07.04.2022

«Το αεροσκάφος ( F-16 BLOCK 70) καταρχήν στο Αιγαίο αλλά και στην περιοχή μας,  θα μας καταστήσει ισχυρούς και θα  είναι στοιχείο ισορροπίας. Διότι τα F-16 block-30, Block-40, Block-50 και Block-50plus που διαθέτουμε,  δεν μπορούν το αντιμετωπίσουν αυτό. Αλλά η Ελλάδα διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είναι ικανά να  το αντιμετωπίσουν» σχολίασε, καταλήγοντας: «Τα αγόρασε αυτά. Τα πήρε από τους Γάλλους και συνεχίζει να παραλαμβάνει. Αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι υπάρχει το εξής. Αν δεν αποκτήσουμε αυτά τα αεροσκάφη, η  Ελλάδα θα βλέπει θα εντοπίζει, θα πυροβολεί και θα πλήττει αυτά τα αεροσκάφη, νωρίτερα από εμάς».Πολιτική