Πολιτική

Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα είναι το νέο ΠΚΚ»

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Σοσκούν Μπασμπούγκ, υποστήριξε προκλητικά, πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα για να ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία, λόγω Συρίας

Νέο «ΠΚΚ» χαρακτήρισε την Ελλάδα και νέο «Ζελένσκι» τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Σοσκούν Μπασμπούγκ, υποστηρίζοντας προκλητικά πως η χώρα μας χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής της στη Συρία.

Μιλώντας σε εκπομπή TVNET ο Μπασμπούγκ μίλησε για «παιχνίδι» που παίζουν οι ΗΠΑ στη Συρία, μέσω Ελλάδας, προκειμένου να «συνετίσουν» την Άγκυρα, που ετοιμάζει νέα στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

«Ο Μητσοτάκης είναι ο νέος Ζελένσκι, η Ελλάδα είναι το νέο «ΠΚΚ». Ξεκινάμε μια νέα επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Ακριβώς στην καρδιά της επιχείρησης, η Ελλάδα θα πει : «Αυξάνω τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. Μην έχετε καμία αμφιβολία» τόνισε o Μπασμπούγκ, εφιστώ ντας την προσοχή της Τουρκίας.

Ο αναλυτής τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι τη νέα επιχείρηση που ετοιμάζει η Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Συρίας και για αυτό ίσως «χρησιμοποιήσει» την Ελλάδα, προκειμένου να αυξήσει την πίεση προς την Άγκυρα.

Το «ΠΚΚ» (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) από το 1984 έχει εμπλακεί σε ένοπλη σύγκρουση με το τουρκικό κράτος, με αρχικό στόχο την επίτευξη ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Η Τουρκία το έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» και το καταπολεμά συστηματικά, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει καταφέρει να διαλύσει τη δομή και τις δυνάμεις του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική