Πολιτική

Tούρκος αναλυτής: «Τα αμερικανικά όπλα στην Ελλάδα θα γίνουν η πολεμική μας λεία»!

O Τούρκος ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Τζοσκούν Μπασμπούγ, απείλησε πως αμερικανικές βάσεις και οπλισμός θα γίνουν λεία, μετά από στρατιωτική επίθεση προς τη χώρα μας – «Οι Τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά» λέει για τους Έλληνες

«Τα αμερικανικά όπλα στην Ελλάδα θα γίνουν η πολεμική μας λεία» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος ειδικός σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας Τζοσκούν Μπασμπούγ, χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη … «νέο Ζελένσκι».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk ο Μπασμπούγ, παρομοίασε την Ελλάδα με την Ουκρανία, κάνοντας αναφορά και στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Στην εξίσωση Ελλάδας και Τουρκίας στην οποία τον Μητσοτάκη τον ονομάζω νέο Ζελένσκι, άραγε μπορεί να τον χρησιμοποιήσουν εδώ ; Θα πέσει στην ίδια παγίδα; Θα είναι επωφελές ο ελληνικός λαός να υπενθυμίσει στον Μητσοτάκη το εξής: Πως η Ουκρανία αυτή την στιγμή παλεύει για την ζωή της. Για αυτό ο Τσίπρας τόνισε πως “Θα μείνουμε οι δυο μας στην μοίρα μας και θα έχουμε πρόβλημα”»  δήλωσε.


Yunanistan'daki üsler ve silah yardımlarının anlamı ne? Coşkun Başbuğ harita üzerinde anlattı

Σε άλλο σημείο ο Τούρκος αναλυτής τόνισε τη δύναμη της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην αμερικανική παρουσία στην χώρα μας φτάνοντας στη σημείο να υπονοήσει πως αμερικανικές βάσεις και οπλισμός θα είναι εύκολη λεία μετά από τουρκική στρατιωτική επίθεση και πως στα νησιά του Αιγαίου οι Τούρκοι θα χορέψουν … συρτάκι.

«Οι ΗΠΑ εκείνα τα όπλα που κατέβασε στην Ελλάδα, θα υποχρεωθεί μαζί με τις εγκαταστάσεις να μας τα αφήσει εκεί ως πολεμική λεία. Τι είναι οι στρατιώτες της Ελλάδας; Ο Θεός να φυλάει αλλά και στο πιο άσχημο σενάριο. Οι Τούρκοι στρατιώτες θα τους χορέψουν συρτάκι στα νησιά τους» δήλωσε προκλητικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική