Πολιτική

Τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα ο Παναγιωτόπουλος

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μια «αναλυτική και χρήσιμη ενημέρωση για τα εθνικά θέματα άμυνας και ασφάλειας» είχαν σήμερα οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΕΛΚ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων που διοργανώνει ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε «στις ενέργειες και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας», υπογραμμίζοντας «την ανάγκη ανάδειξης της Ελλάδος σε πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, επισήμανε «τον καθοριστικό ρόλο της άσκησης ενεργούς και πολυδιάστατης αμυντικής διπλωματίας με σκοπό να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Από την πλευρά τους, οι ευρωβουλευτές δεσμεύθηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στα ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις από πλευράς ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική