Πολιτική

Τραμπ για Ιράν: «Η εξόντωση του Σουλεϊμανί είναι καλό νέο για πολλές χώρες»

Εκτενείς αναφορές του Αμερικανού προέδρου για τις εξελίξεις στον Κόλπο – «Ήταν τέρας» ανέφερε για τον Κασέμ Σουλεϊμανί

Κατά τον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ  αναφέρθηκε στην εξόντωση του Σουλεϊμανί, λέγοντας πως «το γεγονός ότι εξοντώθηκε είναι καλό για πολλές χώρες». «Ήταν ένα τέρας» (!) είπε μεταξύ άλλων ο  Αμερικανός πρόεδρος που επέμεινε για την ορθότητα της απόφασής του να εξοντωθεί ο Ιρανός στρατηγός.

Σώθηκαν πάρα πολλές ζωές με τη δράση μας είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και τόνισε ότι η πράξη των ΗΠΑ ήταν σωστή. Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και μέσα στο Ιράν πολλοί ήταν αυτοί που χάρηκαν για τη δολοφονία Σουλεϊμανί.

«Εάν το Ιράν μας επιτεθεί θα υποφέρουν από τις συνέπειες» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ  και σημείωσε με έμφαση ότι οι ΗΠΑ «είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα».

Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι «βομβάρδισαν» τον πρόεδρο Τραμπ σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο Ιράν -μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στα μνημεία του Ιράν.  Παράλληλα, ο κ.Τραμπ αναφέρθηκε και στο ελληνικό στοιχείο στις ΗΠΑ, ενώ ρωτήθηκε και για τον αγωγό East Med. 

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τραμπ επεσήμανε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να μου πει. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Οι σχέσεις μας μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες».

«Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος σε μια περίπλοκη περιοχή του κόσμου», είπε ακόμη ο κ. Τραμπ, ενώ για το ενδεχόμενο αγοράς των F-35, επεσήμανε: «Για Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα και θα κάνουμε πολλές συμφωνίες».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική