Πολιτική

Τρίμηνη παράταση για τους «συμβασιούχους Covid» ανακοίνωσε ο Βορίδης

Η παράταση δίδεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών της πανδημίας – Οι συμβάσεις θα λήξουν όταν τελειώσει η πανδημία

Τροπολογία που θα προβλέπει την τρίμηνη παράταση των «συμβασιούχων covid» προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, και απαντώντας σε αναφορά της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι θα φέρει τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας. Σημείωσε ωστόσο, ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 21/12/2021.

Τι είπε για τον προϋπολογισμό

Για τον προϋπολογισμό, ο κ. Βορίδης ρώτησε τα κόμματα της Αριστεράς γιατί καταψηφίζουν έναν προϋπολογισμό που διακρίνεται από μεγάλη αύξηση της ανάπτυξης και θεματική αποκλιμάκωση της ανεργίας, παρότι αυτά, είναι αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ είπε ότι υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, και ότι οι μεταβιβάσεις στους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι 2,7%-3% και στους ΟΤΑ β΄ βαθμού στο 8%. Η αντιπολίτευση, μας μιλά για «ψίχουλα», δηλαδή για τα 100 εκατ. πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους δήμους, και τα 50 εκατ. πρόσθετα για τις καταστροφές, είπε ο κ. Βορίδης.

Περιμένω να δω, είπε ο κ. Βορίδης, εάν ξαναρχίσετε να υποστηρίζετε επεκτατικές πολιτικές που μας κατέστρεψαν και εάν αποκομίσατε από την εμπειρία της πτώχευσης κάτι, ή αν θέλετε ξανά να μας γυρίσετε στην επώδυνη κατάσταση που περάσαμε. Αλλά υπάρχει εμπειρία στο λαό, και γι΄αυτό δεν ανησυχώ. Και γι΄αυτό ο λαός εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση, αυτό τον προϋπολογισμό και αυτές τις πολιτικές.

Στο ίδιο πλαίσιο, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή καταψήφισε όλες τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, όπως τον νόμο για την τηλεργασία, τον νόμο για τον εσωτερικό έλεγχο (διαφθορά), τον νόμο αντι-λόμπινγκ (άσκηση επιρροής), τον νόμο που βάζει τάξη και διαφάνεια στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κά. «Τις έχετε καταψηφίσει όλες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική