Πολιτική

Τροχαίο στη Βουλή: Από το 2012 το αίτημα για να τοποθετηθεί φανάρι επι της Βασιλίσσης Σοφίας

Τι απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Κλιμάκια της Τροχαίας και της Περιφέρειας Αττικής αναμένεται να μεταβούν στο σημείο που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην είσοδο της Βουλής επι της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορούν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον νέο τροχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί μεταξύ άλλων η δυνατότητα τοποθέτησης αριστερόστροφου φωτεινού σηματοδότη ώστε να ρυθμίζεται με ασφάλεια η είσοδος στο κοινοβούλιο των αυτοκινήτων που κινούνται στο ρεύμα καθόδου (προς πλατεία Συντάγματος).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) έχει απευθύνει κατά το παρελθόν τρία αιτήματα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο. Το πρώτο έγινε το 2012 προς την Τροχαία η οποία με την σειρά της το διαβίβασε προς την Περιφέρεια. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας απάντησε τότε αρνητικά. Το 2012 η ΥΑΒΕ επανέλαβε το αίτημα ωστόσο η Τροχαία απάντησε και πάλι αρνητικά αποστέλλοντας την παλαιότερη απόφαση της Περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και τρίτο αίτημα προς την τροχαία χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Οποιαδήποτε αναφορά που συνδέει το υποτιθέμενο αυτό αίτημα, με το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, προφανώς υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική