2 Αυγούστου 2021

Τσιάρας: Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ για Υγεία, υποδομές, φόρους και ασφάλεια των πολιτών

kostas-tsiaras-ndΓια το σχέδιο της ΝΔ για ένα καλύτερο σύστημα υγείας, για τη σημασία που αποδίδει το κόμμα στα έργα υποδομής, αλλά και για το τρίπτυχο «μείωση φόρων και εισφορών – δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη» μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας.

«Στο σχέδιό μας προβλέπεται η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη σημερινή ταλαιπωρία», είπε ο κ. Τσιάρας κατά τη διάρκεια περιοδείας του και υποστήριξε πως, σύμφωνα με το σχέδιο της ΝΔ, «οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (όπως οι ηλικιωμένοι και τα ΑμεΑ) θα αποκτήσουν απόλυτη προτεραιότητα στον προγραμματισμό των ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΠΥ».

Τσιάρας: Αυτά θα κάνει η ΝΔ στον τομέα των υποδομών

Όσο για τις υποδομές και το τι σκοπεύει να κάνει η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσιάρας μίλησε για τον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Ε-65. «Ο Ε-65 έχει τη δική του ιστορία. Ως συνολικό έργο κυρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2007, πάγωσε λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης το 2011 από μια κυβέρνηση που ισχυριζόταν πως “λεφτά υπάρχουν” και η επόμενη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πολύμηνες και επίπονες διαπραγματεύσεις, πέτυχε την επανεκκίνηση του έργου το 2013», είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε κοντά στη λήξη της θητείας της ένα “τυφλό” έργο στους Θεσσαλούς».

«Η Νέα Δημοκρατία θα ολοκληρώσει ένα έργο πνοής για το νομό Καρδίτσας. Ένα έργο που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και ανοίγει δρόμους για τα προϊόντα της Θεσσαλικής γης», είπε επίσης και υπενθύμισε πως πριν από λίγους μήνες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος συμπεριέλαβαν τον Ε65 στο πρόγραμμα των έργων υποδομής που θα προωθήσει η ΝΔ.

«Καταφέραμε να παράξουμε μετρήσιμα αποτελέσματα στα έργα υποδομής, ακόμη και την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης», συμπλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας στις επικείμενες εκλογές, ενώ υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει διδαχθεί από τις αστοχίες του παρελθόντος».

«Σήμερα, προέχει να εφαρμόσουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα νέων επενδύσεων σε υποδομές», είπε, εκτιμώντας παράλληλα πως «τα έργα που προτείνει η ΝΔ θα προσθέσουν έως 2% αύξηση στο ΑΕΠ ετησίως και θα δημιουργήσουν 240.000 νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης τετραετίας».

Συζητήσεις με κατοίκους

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Τσιάρας μίλησε με κατοίκους χωριών του δήμου Καρδίτσας, σε ένα πιο φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Μιλώντας με συνταξιούχους, ο Κώστας Τσιάρας υποστήριξε πως «η κυβέρνηση που κατήργησε το ΕΚΑΣ, έφερε ένα έκτακτο επίδομα λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Οι συνταξιούχοι, όμως, δεν πείθονται από τις προεκλογικές παροχές και γι’ αυτό γύρισαν την πλάτη τους στον κ. Τσίπρα». Υποστήριξε, παράλληλα, πως «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα καταργήσει το επίδομα που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμασε 13η σύνταξη. Θέλουμε, όμως, να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο μηχανισμό, που θα στηρίζει πραγματικά και μόνιμα το εισόδημα των συνταξιούχων».

Συζήτηση σε καφενείο, σε φιλικό κλίμα

«Δεν αρκεί να δώσουμε στους συνταξιούχους ένα έκτακτο επίδομα που θα χρηματοδοτήσει το οικογενειακό εισόδημα των παιδιών τους. Μας ενδιαφέρει -κυρίως- να βρουν δουλειά τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, που παλεύουν με το φάσμα της ανεργίας. Μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί η οικονομία, για να μπορεί να στηρίξει έναν μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, μιλώντας για τους αγρότες, είπε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολύ λίγα, πολύ αργά» και κατηγόρησε την απερχόμενη κυβέρνηση γιατί «πανηγυρίζει για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια που η ίδια αύξησε με το τρίτο μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας αναγκάσθηκε να συρθεί στην πρόταση που είχε διατυπώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη, από το 2016 για τα αγροτικά εφόδια», είπε χαρακτηριστικά.

«Μείωση φόρων και εισφορών»

«Μείωση των φόρων και των εισφορών, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη» είναι οι στόχοι της ΝΔ, όπως τους περιέγραψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Τσιάρας.

«Στην ελληνική περιφέρεια, με βάση αυτό που εγώ προσλαμβάνω και ειδικά αυτή την εβδομάδα που επισκέπτομαι καθημερινά χωριά της Καρδίτσας, θα σας πω ότι όντος δύο είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα. Είναι κατ’ αρχήν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, της υπερφορολόγησης, το οποίο προφανώς έχει σαν πτυχή ότι δεν υπάρχει εργασία. Το δεύτερο είναι η έλλειψη του αισθήματος ασφάλειας στον μέσο Έλληνα πολίτη. Δηλαδή υπάρχουν δύο ζητήματα που είναι κορυφαία αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εστιάσει ουσιαστικά τις δικές της προτάσεις σε τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Εμείς έχουμε πει τρία πράγματα: Μείωση των φόρων και των εισφορών, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη», είπε ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον νομό Καρδίτσας.Πολιτική