Πολιτική

Τσιάρας: Fake news οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για 37 χιλ. πλειστηριασμούς

«Το να έρχεστε να μας κουνάτε το δάχτυλο για μια δέσμευση περι πλειστηριασμών που εσείς πήρατε ως κυβέρνηση πάει πολύ»

Για διασπορά fake news και στοχευμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περι χιλιάδων 37.000 πλειστηριασμών.

Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής την τροπολογία για παράταση έως τέλος Ιανουαρίου στην διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης επαναπροσδιορισμού οφειλών για εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών».

Ο υπουργός εξήγησε πως η καταληκτική ημερομηνία για τις 37 χιλ υποθέσεις κόκκινων δανείων που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη είναι η 31η Μαΐου και όχι ο Ιανουάριος εντός του οποίου λήγει η προθεσμία μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας προ του 2015. Τόνισε παράλληλα ότι μετα τις καταληκτικές ημερομηνίες υπαγωγής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα οι δανειολήπτες έχουν νέα προθεσμία 60 ημερών για την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν δημιουργηθεί περισσότεροι από 20.000 λογαριασμοί την στιγμή που ο συνολικός αριθμός των δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν είναι 37 χιλ.

«Οι συνολικές υποθέσεις είναι περίπου 37 χιλ. Είμαστε στην πρώτη φάση που ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου και ήδη έχουνμπει περισσότεροι από 20 χιλ» επανέλαβε ο υπουργός για να προσθέσει ότι η όλη διαδικασία έχει καταληκτική ημερομηνία στις 31 Μαΐου.

Απευθυνόμενος τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «Το να έρχεστε να μας κουνάτε το δάχτυλο για μια δέσμευση περι πλειστηριασμών που εσείς πήρατε ως κυβέρνηση πάει πολύ».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική