Πολιτική

Τσιόδρας για Σούνακ: Δεν υπήρχε συμφωνία που να εμποδίζει τη συζήτηση για τα Γλυπτά

«Δεν υπήρχε συμφωνία που να εμποδίζει τη συζήτηση. Πάντα τίθεται αυτή η συζήτηση από ελληνικής πλευράς» ξεκαθαρίζει και πάλι η κυβερνητική πλευρά, για το βρετανικό διπλωματικό φάουλ, με τον διευθυντή γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, να τονίζει ότι είχε «προηγηθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον για το ίδιο θέμα παλαιότερα. Δεν περιμέναμε πως θα μας πει ”πάρτε τα” αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τεθεί το θέμα. Γνώριζε η βρετανική πλευρά, καθώς νωρίτερα γίνεται μία συνεννόηση για τα θέματα που θα συζητηθούν».

«Δεν υπήρχε περίπτωση να πάει στο BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να μην αναφέρει το ζήτημα των Γλυπτών. Καταλαβαίνω πως ο Σούνακ είναι στριμωγμένος με τις δημοσκοπήσεις και ίσως να θεωρούσε πως ένα ζήτημα ευαίσθητο προς τον λαό της Βρετανίας, θα έφερνε κοντά του τη συντηρητική πλευρά της Βρετανίας» πρόσθεσε ο κ.Τσιόδρας.

Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα γίνονται διαπραγματεύσεις.

«Υπάρχουν και από την UNESCO ψηφίσματα τα οποία είναι θετικά. Με προσεκτική δουλειά θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν να είναι τα μισά εδώ και τα μισά στη Βρετανία» τόνισε δε ο διευθυντής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στο γεγονός πως η βρετανική πλευρά επικαλέστηκε αλλαγή προγράμματος του Σούνακ, και πρότεινε να συναντηθεί ο κ. Μητσοτάκης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βρετανίας, ξεκαθάρισε ότι ήταν ξεκάθαρο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επρόκειτο να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική