Πολιτική

Τζάκρη για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Οι βουλευτές θα μείνουν σε ξενοδοχείο, μίλησα με όλους, δεν αντέδρασε κανείς

Να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη για την τριήμερη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής η αποστολέας του σχετικού e-mail, Θεοδώρα Τζάκρη, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση γιατί μίλησα με έναν προς έναν με όλους τους βουλευτές».

Σύμφωνα με την κυρία Τζάκρη «οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με δικά του έξοδα και θα συντονιστούμε».

Όσον αφορά την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα για το ύφος της επιστολής η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή. Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».

Ωστόσο η κυρία Τζάκρη δικαιολόγησε τα σχόλια που προκάλεσε η κίνηση Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως η πρωτοβουλία του προέδρου να δανείσει το κόμμα».

Αποκάλυψε, δε, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Είναι δάνειο από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μέινει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδωρείται» κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη για την πρωτοβουλία Κασσελάκη για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο δάνειο Κασσελάκη για να βγει οικονομικά το 2023 και είπε ότι «πρόκειται για άτοκο δάνειο, θα τα πάρει πίσω τα χρήματα ο κ. Κασσελάκης» συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποείται στην Αμερική. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, θα τη δείτε στο πόθεν έσχες, για όνομα του Θεού».

Το τάιμινγκ

Η κίνηση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη να προσκαλέσει σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, πυροδότησε έναν μακρύ κύκλο εσωκομματικών συζητήσεων χθες, βαραίνοντας εξαιρετικά το τοπίο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ για τις γιορτές, αλλά και στην γνωστοποίηση του δανεισμού της Κουμουνδούρου από εταιρία συμφερόντων του Προέδρου, το «προσκλητήριο» σε brain storming «ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής» ακόμη και βουλευτών που στήριξαν καταφανώς τον νέο πρόεδρο κατά τις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Για πρώτη φορά, οι φωνές των ενστάσεων κατέφθαναν σωρηδόν από όλες τις εναπομείνασες «φυλές» της Κουμουνδούρου, ενώ επιφυλάξεις για την συνεδρίαση της ΚΟ στο νησί του Αργοσαρωνικού φέρονται να έχουν εκφράσει σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, «αν η συνεδρίαση γινόταν οπουδήποτε αλλού θα ήταν πολιτικό γεγονός. Τώρα είναι στοιχείο της (εσωκομματικής) κρίσης» περιέγραφαν ορισμένοι εξ’ αυτών, προκρίνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Ρόδο.

Οι αντιρρήσεις

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική