10 Δεκεμβρίου 2018

Τζιτζικώστας για δηλώσεις Ζάεφ: Μονόδρομος η ακύρωση των Πρεσπών

Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ για «μακεδονική γλώσσα», όπως αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη από τα ηχητικά αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Τζιτζικώστας καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, «ώστε να μπει τέλος σε αυτή την επικίνδυνη εθνική περιπέτεια», όπως σημειώνει.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κ. Ζάεφ με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει αυτό που από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει: ότι η ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ είναι εθνικά επιζήμια και θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της γειτονικής χώρας, καθώς και ανύπαρκτα ζητήματα ‘μειονότητας’, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρώντας συνδυαστικά μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και όνομα στα Σκόπια αναγνωρίζει ουσιαστικά την ύπαρξη ‘μακεδονικού έθνους’. Πλέον είναι μονόδρομος η ακύρωση της συμφωνίας. Μετά και τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο περιμένουν στην Κυβέρνηση για να καταλάβουν ότι η ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ δεν πρέπει να προχωρήσει. Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πιέσουν, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτή την επικίνδυνη εθνική περιπέτεια. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Έρχονται και… χειρότερα.»Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image