Διεθνή

Υψηλή η δημοτικότητα του Ρέντσι παρά τα μέτρα

81FB3D3DDFCD9D2BB96CB2685F6AAAD6.jpgΠαρά την βαθιά οικονομική κρίση και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις που δρομολογεί ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, η δημοτικότητά του εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Corriere della Sera το 64% των Ιταλών εγκρίνει την δράση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Τον περασμένο Ιούλιο το ποσοστό ανερχόταν στο 61%. Υπάρχει, δηλαδή, μια αύξηση της τάξεως του 3%. Στο μεταξύ τη συνολική πορεία της κυβέρνησης εγκρίνει το 58% των Ιταλών.

Όπως υπογραμμίζουν οι σχολιαστές, ο Ματέο Ρέντσι έχει εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, την παραδοσιακά αρνητική στάση των Ιταλών μετά τις θερινές διακοπές αλλά και τις κριτικές από μεγάλο μέρος του Τύπου.

Η κίνηση της κυβέρνησης, που φαίνεται να ικανοποίησε περισσότερο τους Ιταλούς ήταν η επιλογή της Φεντερίκα Μογκερίνι ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Παράλληλα, όμως, το 46% των ερωτηθέντων απορρίπτει τα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.

Θετική η σχέση με τους πολίτες

Όπως υπογραμμίζει η Corriere della Sera «ο μήνας του μέλιτος» του Ρέντσι με τους δημοσιογράφους δείχνει να έχει τελειώσει. Εκείνος με τους επιχειρηματίες και τα συνδικάτα περνά μια δύσκολη φάση, αλλά η σχέση του με τους πολίτες συνεχίζει να είναι θετική, χωρίς περιθώρια αμφιβολίας.

Μιλώντας στο κεντροαριστερό φεστιβάλ της L’Unità, που οργανώνεται στην Μπολόνια, ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα συνεχίσει σε αμείωτο ρυθμό τις προσπάθειές του, αλλά δεν δέχεται μαθήματα από τεχνοκράτες του παρελθόντος».

«Πρόκειται για τεχνοκράτες, οι οποίοι επί είκοσι χρόνια δεν κατάλαβαν το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, δεν αντελήφθησαν την οικονομική κρίση και τώρα ασκούν μόνον κριτική», ολοκλήρωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή