2 Οκτωβρίου 2022

Βαρβιτσιώτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δίνει μαθήματα ανθρωπισμού στη ΝΔ»

Οι καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις που έχουν ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη είναι ανυπόστατες και το μόνο που κάνουν είναι να προσβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών 

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιστιώτης σχολιάζοντας τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοικτών και αφύλακτων συνόρων δεν μπορεί να δίνει μαθήματα ανθρωπισμού στη ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι με τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις το μόνο που κάνουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης είναι «να προσβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, που βρίσκονται σε διαρκή “πόλεμο” με τα κυκλώματα των διακινητών».

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο ΑνΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως δόγμα την πολιτική των ανοικτών συνόρων στη θάλασσα και των αφύλακτων συνόρων στον Έβρο καλά θα κάνει να μη δίνει μαθήματα ανθρωπισμού στη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλωστε το κόμμα εκείνο, που ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας, έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, που με την πολιτική του έδωσε το σήμα να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, που εγκλώβισε στα νησιά χιλιάδες από αυτούς, ενώ άλλους τους άφηνε να λιάζονται στις πλατείες ή να εξαφανίζονται, που έκανε πάρτι στη σίτιση των hot spot, που ευθύνεται για τη μη λειτουργία του συστήματος ασύλου, που σταμάτησε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Απέναντι στις καταγγελίες ότι στο παρελθόν υπήρξαν εντολές στο Λιμενικό Σώμα για παράνομες επαναπροωθήσεις, αντιτάσσουμε ένα και μόνο γεγονός ότι όσες έρευνες έγιναν από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη κατέληξαν χωρίς απαγγελία κατηγοριών και ετέθησαν στο αρχείο.

Όσοι, δε, ψάχνουν για απαντήσεις, ας δουν τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σαντορινιός, που έχει θητεύσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμπεριφορά τους προσβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, που βρίσκονται σε διαρκή “πόλεμο” με τα κυκλώματα των διακινητών και που με αυταπάρνηση και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν σώσει χιλιάδες ζωές».Πολιτική