8 Ιουλίου 2020

Βασίλης Κικίλιας: «Από την παρούσα Βουλή άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί»

imagehandler«Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, να παραιτηθεί», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας αποκρούοντας κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για συμμετοχή της ΝΔ σε Οικουμενική ή άλλη κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.

«Από την παρούσα Βουλή άλλη κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατηγορηματικά εξάλλου, απέκλεισε ο κύριος Κικίλιας την πιθανότητα να υπερψηφίσει η ΝΔ ένα ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο που θα συνομολογήσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα για εμάς», υπογράμμισε. Ο κύριος Κικίλιας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι απών σε μια κρίσιμη στιγμή. Ενώ, αναφερόμενος στο ταξίδι του στην Κούβα είπε ότι πουλάει ψήγμα αριστεροσύνης στο κομματικό του ακροατήριο.

Χαρακτήρισε τέλος, παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός ότι, όπως είπε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά παράδοξο τρόπο κατηγορεί για τις δικές της αποτυχίες την επόμενη κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα ο κύριος Τσίπρας, που έχει βάλει την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο, είναι έτοιμος να τη βάλει και στο τέταρτο, είπε ο κύριος Κικίλιας και κατέληξε.

Δυστυχώς, κάθε φορά που μιλά για περήφανη διαπραγμάτευση ο κύριος Τσίπρας το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι έλληνες πολίτες.Πολιτική