Διεθνή

Βέμπερ (ΕΛΚ): Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απαράδεκτο, είναι πρόβλημα Ευρώπης–Τουρκίας

«Η Τουρκία γίνεται όλο και πιο προκλητική και επιθετική» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε τον ρόλο της Τουρκίας αποσταθεροποιητικό. «Αυτό που κάνει η Τουρκία είναι απαράδεκτο, δεν είναι πρόβλημα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά Ευρώπης – Τουρκίας», είπε ο κ. Βέμπερ. Ανέφερε μάλιστα ότι «η Τουρκία έχει γίνει όλο και πιο προκλητική και επιθετική».

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» είπε ο Βέμπερ

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είπε ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει τη σελίδα μετά τις αποτυχημένες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μετά τα χρόνια του Τσίπρα, βάλατε την Ελλάδα και πάλι στις ράγες. Ευχαριστούμε! Η Ελλάδα αναπτύχθηκε και σε περίοδο ύφεσης. Είστε στο top-5 σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χάρη στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης βγαίνετε από την ενισχυμένη εποπτεία».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να ασκεί κριτική αλλά να ευχαριστεί στην Ελλάδα που φύλα τα ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε. Όπως είπε, «να νοιαζόμαστε για τους μετανάστες, όχι για τα κομματικά θέματα. Το ΕΛΚ είναι δίπλα στις ελληνικές αρχές. Σε λιμενικούς που σώζουν ανθρώπους και φυλούν τα σύνορα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή