7 Ιουλίου 2022

Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία με τη μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου – Διατάχθηκε έρευνα

Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία με τη μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα για την υπόθεση με το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, διέταξε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκης.

Συγκεκριμένα ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και συνεργάτιδας του Αλέξη Τσίπρα Βασιλικής Θάνου Βασιλικής Θάνου καθώς και άλλων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι η κ. Θάνου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Η Βασιλική Θάνου
Η Βασιλική Θάνου

Τώρα, με αφορμή το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο κ. Μπαρδάκης έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Ο κ. Μπαρδάκης έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολιγικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο « χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων». Έτσι αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση και την επανεξέταση της υπόθεσης.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος ήδη παρέλαβε το ηχητικό ντοκουμέντο συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.Ελλάδα