Πολιτική

Βίντεο – ντοκουμέντο: Έτσι παρενοχλούν οι τουρκικές ακταιωροί τα ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

Πώς το τουρκικό λιμενικό προκαλεί και επιζητά το ατύχημα – Δεν αποτρέπουν τη διέλευση των σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται και κοντά τους

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται βίντεο ντοκουμέντα στο οποίο φαίνεται καρέ καρέ οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πέλαγος. Συγκεκριμένα το βίντεο δείχνει τις συνεχείς παρενοχλήσεις των τουρκικών ακταιωρών στα ελληνικά σκάφη κοντά στην Κω, τη Λέσβο και τη Χίο.

Μάλιστα φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το τουρκικό λιμενικό όχι μόνο δεν αποτρέπει τη διέλευση των σκαφών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται κοντά τους.


Video evidence of the Turkish authorities actions

Σημειώνεται πως νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης τοποθετήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του ξένου τύπου που κάνουν λόγο για υποτιθέμενες επαναπροωθήσεις. 

«Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

«Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα», επεσήμανε ακόμη.

«Μόνο τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα παρείχε ασφαλές λιμάνι για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, -δηλαδή τάξη μεγέθους – πάνω από το δέκα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού μας. Η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης. Είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών και όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο είτε για οικονομικό όφελος είτε για πολιτικούς σκοπούς», κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική