Πολιτική

Βολές και fake news Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Παρουσία του Φινλανδού ομολόγου του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την χώρα μας πως είναι «υπεύθυνη για το θάνατο 19 αθώων ανθρώπων που αφέθηκαν στο κρύο» στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Νέες βολές και ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φιλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, που βρίσκεται στην Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τα τελευταία fake news της Άγκυρας, για θάνατο 19 παράνομων μεταναστών στα Ύψαλα, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, οι οποίοι -σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς- επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και επαναπροωθήθηκαν στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της απώθησης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας: «Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για το θάνατο 19 αθώων ανθρώπων που αφέθηκαν στο κρύο».

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου λαμβάνουν μέρος, την ίδια ώρα που η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιτρέπει την ανενόχλητη δραστηριοποίηση κυκλωμάτων λαθραίας διακίνησης μεταναστών στα μικρασιατικά παράλια και στον Έβρο.

Είναι εμφανές πλέον, πως οι τουρκικές Αρχές «εργαλειοποιούν» τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, με στόχο να ασκήσουν πίεση στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία κάνει «σημαία» της υποτιθέμενες «επαναπροωθήσεις» μεταναστών στο Αιγαίο, που νωρίτερα δεν απέτρεψε να κινηθούν από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Σε σχέση βέβαια με τους δεκάδες παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα, και δεν εμποδίζονται από τις τουρκικές Αρχές, καθημερινά συλλαμβάνονται από την Στρατοχωροφυλακή και την Ακτοφυλακή Τούρκοι φυγάδες με την κατηγορία πως είναι μέλη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πρόσφατα, και αντιδρώντας στα τουρκικά fake news, η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για «τουρκική προπαγάνδα» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, να μιλάει για : «ένα συνολικό σχέδιο προπαγάνδας από πλευράς της Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική