Πολιτική

Βούλτεψη: Τα εθνικά θέματα δεν είναι μνημόνια

«Τα εθνικά θέματα δεν είναι μνημόνια, υπογράφουμε δύο-τρία και πάλι μάγκες είμαστε. Στα εθνικά θέματα, αν γίνει το λάθος, επέρχεται εθνική καταστροφή που την πληρώνει η πατρίδα» δηλώνει στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα υπέρ του «μεγάλου πακέτου» στο θέμα της ΠΓΔΜ.

Υποστηρίζει δε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα. Έχουμε να επιλύσουμε πολύ σοβαρότερα θέματα».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλεψη διερωτάται πώς «θυμήθηκε να προβάλει το βέτο του Βουκουρεστίου» και σημειώνει ότι «ο επισπεύδων ξένος παράγοντας έχοντας διαπιστώσει ότι έχει να κάνει με μία κυβέρνηση που τα δέχεται όλα και όλα τα υπογράφει, θεωρεί πως είναι ευκαιρία να λύσει και άλλα θέματα».

Πέραν τούτων, η κ. Βούλτεψη ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης εάν οι ΑΝΕΛ κρατήσουν άλλη στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «η ΝΔ δεν εξαρτά τη δική της στάση από του κ. Καμμένου» για τον οποίον υποστηρίζει ότι «θα ψηφίσει οτιδήποτε για να μείνει στην καρέκλα του», ωστόσο σημειώνει ότι «δεν πιστεύει πως θα υπάρξει ελληνικό κόμμα που θα ψηφίσει χωρίς το “μεγάλο πακέτο”».

Ερωτηθείσα για «το ζήτημα ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή για το δημόσιο χρέος» το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα, η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος της ΝΔ σχολιάζει «είναι ντροπή και αίσχος να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής προσπάθησε να εξασφαλίσει την αναγκαία συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση χωρίς να πάμε στα μνημόνια».

Τέλος, για τις τηλεοπτικές άδειες και τη μη μεγάλη προθυμία από ενδιαφερόμενος να λάβουν η κ. Βούλτεψη εκτιμά στην συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ενημέρωση δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν προς πώληση. Είναι κρίσιμο μέγεθος για τη δημοκρατία. Η κυβέρνηση με τα τερτίπια της οδηγεί σε περιορισμό της».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική