Πολιτική

Βουλή: Αντιπαράθεση Βρούτση – αντιπολίτευσης για την οπαδική βία

Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή την οπαδική βία στην εν εξελίξει συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προανήγγειλε νέα νομοθεσία για τις κάμερες στα γήπεδα, λέγοντας ότι καταργείται η προηγούμενη καθώς ήταν ατελής, δεν λειτούργησε δεν πέτυχε.

«Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο», όπως είπε και εξήγησε ότι «η ταυτοπροσωπία μας βοηθάει η τεχνολογία, θα ξέρουμε ποιος/α μπαίνει στο γήπεδο με ανάλυση και ονοματεπώνυμο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γαβρήλος, ανέφερε ότι ο κ. Βρούτσης άδειασε τον προκάτοχό του Λευτέρη Αυγενάκη. «Ο υπουργός προσέγγισε επικοινωνιακά το ζήτημα, αναφέρθηκε σαν να μην είναι κυβέρνηση τα τελευταία 4,5 χρονια».

«Ακούμε μόνο για οργή, καμία κουβέντα για αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση κινείται στο ίδιο μοτίβο κάνοντας εξαγγελία μέτρων που τελικά δεν υλοποιούνται.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά, κατά τη δική του παρέμβαση, αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ασχολείται με τη ρίζα του προβλήματος, διότι δεν θέλει, όπως υποστήριξε, να ακουμπήσει τους ισχυρούς.

Από την Ελληνική Λύση, ο Κωνσταντίνος Χήτας, επιτέθηκε στον Γιάννη Βρούτση λέγοντας ότι άδειασε τον Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως είπε, γίνεται μια μεμονωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν κάμερες στα γήπεδα. Ο κ. Χήτας διερωτήθηκε τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και τι θα αλλάξει αλλάξει εντός 60 ημερών, όταν ξανά ανοίξουν τα γήπεδα τον Φεβρουάριο. Όπως είπε «οι αστυνομικοί των 1000 ευρώ πρέπει να απομακρυνθούν από τα γήπεδα» και στην θέση τους να είναι ιδιωτικοί σεκιούριτι.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανταπάντησε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι ασκούν κριτική για την κριτική, χωρίς να έχουν κάποια πρόταση. «Η κυβέρνηση έδωσε πόρους στον αθλητισμό που δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Επιπλέον, όπως υποστήριξε στην Ελλάδα υπάρχει το πιο σκληρό ποινικό πλαίσιο για την παραβατικότητα στον αθλητισμό ενώ χαιρέτισε την αλλαγή στάσης, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των καμερών στα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική