Πολιτική

Βουλή: Αυλαία για τη νέα περίοδο – Ο αγιασμός και οι απουσίες

Τις ημέρες πριν την πανδημία, θύμιζε το πρωί της Δευτέρας (3/10) η ολομέλεια της Βουλής με τον αγιασμό της νέας περιόδου. Μετά από περίπου δύο χρόνια, η αίθουσα ήταν γεμάτη από βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι έδωσαν το «παρών» για τον αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.


5693295


5693240


5693268

Από την τελετή απουσίαζε δικαιολογημένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταξίδευσε εκτάκτως για το Λονδίνο λόγω της επιδείνωσης της υγείας του πατέρα της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, εντός της αίθουσας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα ενώ αντίθετα απουσίαζαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.


5693257


5693131


5693137

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόνισε ότι ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχήθηκε στους βουλευτές ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υπομονή και φώτιση στο δύσκολο έργο τους, ενώ με έμφαση σημείωσε «ο καινούργιος χρόνος να είναι για όλους μας και ιδιαίτερα για εσάς, μια χρονιά υγείας εργασίας και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».


5693299