Πολιτική

Βουλή: Εξέφρασε δυσφορία ο βουλευτής Χρυσομάλλης, αλλά θα ψηφίσει τη τροπολογία Καιρίδη

Ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για την τροπολογία που αφορά τους μετανάστες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα την ψηφίσει αλλά με ισχυρές επιφυλάξεις. Ο κ. Χρυσομάλλης, προστέθηκε στην ομάδα αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εξέφρασαν τον αιφνιδιασμό και την δυσφορία τους, διότι όπως είπε δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση για τη συγκεκριμένη διάταξη.

Κατά την τοποθέτηση του, αμφισβήτησε ότι το νέο έκτακτο πλαίσιο άδειας παραμονής είναι πιο αυστηρό από άλλες μεσογειακές χώρες, εξηγώντας το μοντέλο της Ιταλίας επί διακυβέρνησης Μελόνι. Εξέφρασε έναν ισχυρό προβληματισμό ότι αυτή η ρύθμιση μπορεί να αποτελέσει κάλεσμα προς νεοεισερχόμενους μετανάστες στη χώρα μας και αμφισβήτησε τα επιχειρήματα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, ότι η ρύθμιση αφορά νόμιμους μετανάστες κυρίως από Αλβανία και Γεωργία οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν ανανέωσαν την άδεια παραμονής τους και σήμερα βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Όπως είπε αν αφορούσε όσους κατέχουν τουριστική βίζα θα μπορούσε να δώσει λύσεις καθώς είναι αυστηρότερο το πλαίσιο και θα ξέραμε ποιοι είναι. «Αν ήταν αυτή η διάταξη, κανείς δε θα είχε αντίρρηση σ΄αυτό. Θα ήταν πρώτο βήμα και να δούμε για τους εργάτες γης και όχι γενική τροπολογία και αφορά όποιον βρίσκεται εδώ».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής, έκλεισε την ομιλία του ελπίζοντας, όπως είπε, ότι μετά τις γιορτές θα είναι εφικτό να εντοπιστούν νέοι τρόποι βελτίωσης της διάταξης, όπως ανέφερε ο κ. Καιρίδης. «Προσωπικά πιστεύω ότι ούτε λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα και λάθος μήνυμα δίνει. Ελπίζω να μην ξανασυζητάμε για προβλήματα που θα έχει δημιουργήσει. Θα ήθελα και εγώ όπως και πολλοί συνάδελφοι να έχουν δοθεί περισσότερες εξηγήσεις στην Επιτροπή» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας «το υπόλοιπο νομοσχέδιο είναι πολύ καλό, θα ψηφίσουμε όλοι την τροπολογία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική