Πολιτική

Βουλή: Ένταση με Φλωρίδη στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα – «Το νομοσχέδιο στηρίζει τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας»

Με σφοδρή ένταση ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα συζήτησης των Ποινικών Κωδίκων στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να επισημαίνει πως το νομοσχέδιο στηρίζει τις πραγματικές ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και να κατηγορεί την αντιπολίτευση για υποκρισία και δημαγωγία.

Απευθυνόμενος προς το σύνολο της αντιπολίτευσης που καταψηφίζει το σχέδιο νόμου είπε «Η κοινωνία ζει σε καθεστώς ανησυχίας με την καθημερινή εγκληματικότητα. Το νομοσχέδιο που φέρνουμε εδώ θέλει να προστατέψει το σπίτι του φτωχού από τον κλέφτη. Θέλει να προστατέψει τα παιδιά που βιάζονται και οι βιαστές βγαίνουν γρήγορα από την φυλακή. Θέλει να προστατέψει τους εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις. Θέλει να προστατέψει τους γονείς των οποίων το παιδί έπεσε θύμα ενός μεθυσμένου που πέρασε με κόκκινο. Θέλει να οδηγήσει την δίκη των Τεμπών να διεξαχθεί το συντομότερο. Απέναντι στα σε αυτά τα ερωτήματα που βάζει το νομοσχέδιο εσείς λέτε “όχι”. Λέτε “όχι” σε όλα. Δεν μας λέτε όμως τι θέλετε. Η δίκη των Τεμπών με αυτές τις διατάξεις που φέρνουμε θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. Δεν το θέλετε. Θέλετε να πάει πίσω και την ίδια στιγμή είστε με τις οικογένειες θυμάτων».

Σύγκρουση Φλωρίδη με Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Νίκη

Ο κ. Φλωρίδης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο που τον χαρακτήρισε “πιο δεξιό απ τους δεξιούς” είπε “ξέρετε ποια είναι η διαφορά μας; Εγώ ο πιο δεξιός από τους δεξιούς όπως είπατε όταν διαφώνησα με το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκα παραιτήθηκα και παρέδωσα την βουλευτική έδρα μου. Γιατί η έδρα ανήκει στο κόμμα. Εσείς οι αριστεροί πήρατε τις βουλευτικές σας έδρες και πήγατε και φτιάξατε άλλο κόμμα. Στο όνομα ποιας αριστερής ηθικής το κάνατε;”.

Απαντώντας παράλληλα στον Δημήτρη Νατσιό της Νίκης και τον Κυριακή Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης είπε

«Το νομοσχέδιο προστατεύει τις λαϊκές οικογένειες. Τα παιδιά προστατεύει. Μιλάτε για τα Τέμπη, όμως αρνείστε να ψηφίσετε την ρύθμιση που επιταχύνει τις διαδικασίες για την δίκη. Και την ίδια στιγμή εμφανίζεστε τάχα μου να στηρίζετε τις οικογένειες. Προς τι η αντίθεση σας; Που απευθύνεστε; Γιατί αρνείστε όλα αυτά; Αρνείστε να συνομιλήσετε με την ελληνική κοινωνία. Και με δικολαβίστικες προσεγγίσεις θέλετε να μας πείτε ότι όλα αυτά που φέρνει η κυβέρνηση δεν τα ψηφίζετε. Λόγια, λόγια, λόγια. Κατά τα λοιπά στις παρελάσεις είστε πρώτοι. Πείτε στα θύματα τις ενδοοικογενειακής βίας γιατί δεν ψηφίζετε τις διατάξεις που τους προστατεύουν» σημείωσε.

Αντιδρώντας ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός σχολίασε «όλος ο επιστημονικός κόσμος είναι υποκριτές. Η τιμωρία δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν λύνονται τα θέματα με το να κλείσουμε τα παιδιά στη φυλακή . Δώστε χρήματα στο λαό για να αντιμετωπίσουν τα φριχτά προβλήματα και θα σταματήσει η βία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική