Πολιτική

A. Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: «Eίσαι φαιδρός, παρακαλούσες τον Σαμαρά να σε βάλει ευρωβουλευτή»

Στα κοινοβουλευτικά χαρακώματα βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα της Ολομέλειας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον υπουργό προσωπικά, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «τα έχεις κάνει μαντάρα στο ΕΣΥ, μην τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη».

Σταδιακά, ωστόσο, και με μια σειρά αντεγκλήσεων, τα αίματα άναψαν, με τον κ. Γεωργιάδη να αποκαλεί τον κ. Βελόπουλο «φαιδρό» γι’ αυτά που λέει και να τον κατηγορεί πως δεν είναι στη ΝΔ επειδή ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε το 2014 να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ντροπή της Δεξιάς και αποκάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «κουβαλητή» και «γλείφτη» του συστήματος.

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Αν θέλεις τόσο πολύ να βγεις στον ΣΚΑΪ να τους παρακαλέσω

«Αν ήξερα πόσο πολύ θέλετε να βγείτε στο Σκάι, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βγείτε. Δεν ήξερα ότι τραβάτε τέτοιο μεγάλο ζόρι και τέτοιο πόνο στη ψυχή σας. Πρέπει να σας πως όμως για να είμαστε συνεννοημένοι, ότι ο Σκάι είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Βγάζει αυτούς που θέλει. Και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε λογοκρισία, ούτε είμαστε Σοβιετία. Παρά ταύτα, στο όνομα της παλαιάς μας φιλίας, αν τόσο στενοχωριέστε που δεν βγαίνετε στον Σκάι, να πάρω μερικούς φίλους μου δημοσιογράφους, να τους παρακαλέσω να σας βγάλουνε, για να μην στενοχωριέστε», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορά που είχε κάνει προηγουμένως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ότι ο Σκάι δεν καλεί βουλευτές του κόμματος του ή και τον ίδιο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συνιστά προσβολή για τους πολίτες, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στα 40 λεπτά της ομιλίας του, δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό να πει κάτι για το ΕΣΥ, παρά μόνο ότι «το έκανε σαν τα…μούτρα του». «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα μούτρα μου καλά τα βλέπω εγώ. Αν εσείς τα βλέπετε χάλια, δεν ξέρω. Δικαίωμα σας είναι…. Προσπαθώ να με διατηρώ σε καλή φόρμα. Αλλά αυτά είναι γούστα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε σχέση με αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου στον κ. Γεράκη και την εταιρεία του διενέργειας μετρήσεων κοινής γνώμης, ο υπουργός Υγείας είπε: «Αυτές τις θεωρίες περί τιμολογίων κλπ, τις έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Ο κ. Γεράκης είναι από τους δημοσκόπους που έπεσε μέσα στις εκλογές. Άρα όλες οι κατηγορίες πήγανε περίπατο. Διότι η δουλειά ενός δημοσκόπου είναι να προβλέπει το αποτέλεσμα και ο κ. Γεράκης το προέβλεψε σωστά».

Γεωργιάδης σε Βελόπουλο: Παραμένεις φαιδρός, όπως ήσουν πάντα

«Οφείλω να σας συγχαρώ γιατί καταφέρατε να πείσετε τη Βουλή για τις παλαβές θεωρίες περί μπαζώματος. Όταν λέγατε τις θεωρίες, η Βουλή γελούσε και πείσατε τους άλλους να τις συμμεριστούν» είπε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στις αιχμές για τα Τέμπη.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στον κ. Μπλέτσα, ο υπουργός Υγείας είπε: «ο κ. Μπλέτσας ορίστηκε επικεφαλής του Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια. Το επιχείρημά σας είναι ότι έχει κάνει μια ανάρτηση κατά του Καραμανλή. Συγνώμη, συμφωνήσαμε ή όχι ότι πρέπει να επιλέγουμε ανθρώπους ασχέτως πολιτικών απόψεων, αρκεί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια δουλειά; Ο κ. Μπλέτσας είναι διευθυντής του Media Lab του ΜΙΤ. Και επειδή εσείς μπορεί να μην ξέρετε τι είναι το ΜΙΤ, πρέπει να πω ότι το τεχνολογικό ίδρυμα της Μασαχουσέτης είναι το νούμερο ένα ίδρυμα για την κυβερνοασφάλεια στον πλανήτη γη! Άρα το να επιλέγει η κυβέρνηση τον διευθυντή αυτού του εργαστηρίου, γι αυτή τη θέση, και αυτός να είναι λόγος για να μας κατηγορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, δυστυχώς δείχνει αγαπητέ Κυριάκο ότι παραμένεις το ίδιο φαιδρός που ήσουν πάντα!».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και για τις θέσεις του αναφορικά με την αύξηση των συντάξεων από την εξόρυξη υδρογονανθράκων. «Λέμε μεταξύ μας ανοησίες, γιατί τα 4.000 ευρώ σύνταξη είναι ανοησίες, όπως αυτά που λέτε κάθε μέρα».

«Τα 4.000 ευρώ είναι μια γραμμή. Από το 2012 έλεγε η κυβέρνηση που υπηρετείς ότι θα κάνει εξορύξεις, η Κύπρος ξεκίνησε το 2018. Ξεκινήστε τώρα, να δώσουμε 2.000 ευρώ» απάντησε ο κ. Βελόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε αναφερόμενος στο ΕΣΥ: «Είπα ότι κατάντησες να πληρώνουν οι καρκινοπαθείς. Τα πολλά λόγια δεν σε κάνουν να φαίνεσαι».

«Παρακαλούσες τον Σαμαρά»

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο, που αποχωρούσε από την αίθουσα, φώναξε: «Μη φεύγεις! Αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, να είσαι έτοιμος να ακούσεις. Αν αρχίσω να αναφέρω δηλώσεις σου κατά της ΝΔ πριν το 2014 θα βρω 1.000. Ποιος ξέρει καλύτερα από μένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά το 2014 να κατέβεις ευρωβουλευτής» είπε με νόημα, και πρόσθεσε: «Να ξέρει ο λαός ότι δεν είσαι στη ΝΔ επειδή σε έκοψε ο Σαμαράς να πας στο Κάραβελ. Το σόου, το έκανες, να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εμένα δεν μπορείς να κοροϊδεύεις. Αμφιβάλλω αν είχες φίλο στο τρένο, που λες, μάλλον ψέμα είναι και αυτό. Σε μένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί σε ξέρω καλά, άρα θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες, και σε κόψανε, και σου έκατσε να γίνεις τώρα αρχηγός».

«Λέει ο ”κουβαλητής” συστήματος ότι παρακαλούσα να κατέβω. Αρνήθηκα στον Σαμαρά λόγω ΑΟΖ» απάντησε ο κ. Βελόπουλος, και πρόσθεσε: «Εμένα δεν θα μου κουνάς το δάχτυλο, γιατί όταν σε φτύνουν νομίζεις ότι βρέχει. Ο άνθρωπος που παρακαλεί για να γίνει βουλευτής δείχνει εμένα. Η ΝΔ είναι ντροπή της Δεξιάς. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα πάω σε αυτό το κόμμα. Αυτός είσαι, συκοφάντης και γλείφτης του συστήματος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική