Πολιτική

Βουλή: Μετατίθεται για τη Δευτέρα η συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Εθνικής Άμυνας λόγω της κηδείας του Τσιτλακίδη

Η Διάσκεψη των Προέδρων (ΔτΠ) αποφάσισε την μετάθεση για τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, της εισαγωγής στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο, που η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί αύριο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. Λόγω της παρουσίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στην κηδεία του σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη αποφασίστηκε η μετάθεση της εισαγωγής τού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης, έγινε γνωστό, ότι η ΔτΠ αποφάσισε να ματαιωθεί και η πραγματοποίηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου στην Ολομέλεια. Οι συζητήσεις των αυριανών Επίκαιρων Ερωτήσεων αλλά και της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔτΠ, η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές καταδικασμένων για εγκληματικές οργανώσεις, αυτή θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών που προγραμματίσθηκε να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023. Η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική