11 Μαΐου 2021

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλυτώνει φόρους, κατέθεσε ο Τόμπρας

Προανακριτική για Νίκο Παππά – «Με βάλατε να δώσω €3 εκατ. στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…» είχαν πει από την εταιρεία των αδελφών Χούρι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας που είχε ρόλο μεσάζοντα για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel

Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα συνεχίζονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στην διαδικασία διαμοιρασμού τηλεοπτικών αδειών.

Ο μάρτυρας καλείται από τα μέλη της επιτροπής να απαντήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για την εικονική σύμβαση που φέρονται να υπόγραψαν Καλογρίτσας και CCC ώστε ο πρώτος να αντλήσει χρήματα και να μετέχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόμπρας μίλησε για «Syriza Frendly» διαδικασίες προκειμένου να περάσουν από την Βουλή χαριστικές τροπολογίες.

Ειδικότερα ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

Πέραν αυτού, ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου (Κίνημα Αλλαγής) κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον κ. Τόμπρα να απαντά « Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την εχεις αλλα δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

Ο ιδιος φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή και χειρόγραφη συμφωνία μεταξύ της CCC και του κ. Καλογρίτσα για το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.Πολιτική