Πολιτική

Βουλή: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εξεταστικής – Ως τις 8 Μαρτίου πρέπει να κατατεθούν τα πορίσματα

Με την κατάθεση του Θάνου Πλεύρη ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών, εν μέσω εντάσεων και αποχωρήσεων. Πλέον, αναμένεται η Εξεταστική Επιτροπή να συγκληθεί ξανά στις 11 Μαρτίου, όταν και θα έχουν καταθέσει όλα τα κόμματα τα πορίσματα τους, τα οποία πρέπει να καταθέσουν έως τις 8 Μαρτίου.

Νωρίτερα, δεν έλειψαν οι εντάσεις της πλειοψηφίας με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελ. Λύση, Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες. Αιτία της αποχώρησης είναι η άρνηση, όπως λένε, της πλειοψηφίας να ανοίξει τη λίστα των μαρτύρων. Από την άλλη πλευρά, δριμεία κριτική ασκήθηκε από την Νέα Δημοκρατία ύστερα από την δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη για ένα έγγραφο του εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας, που πυροδότησε νέα ένταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας, μεταξύ άλλων, σχολίασε «ο κ. Κόκκαλης έφερε ένα χαρτί από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Εδώ γεννιέται ένα τεράστιο ερώτημα ποια είναι η σχέση του βουλευτή με την εισαγγελία εφετών Λαρίσης. Του γεννιούνται ερωτήματα, ακόμα και στον ποιο καλόπιστο». Άφησε υπονοούμενα κατά της μειοψηφίας λέγοντας ότι προσπάθησαν να ναρκοθετήσουν ή να συνεχίσουν επ’ άπειρον την διαδικασία τονίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα συνεχίσει την αποστολή τους.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής έκανε λόγο για «Μεγαρέων δάκρυα» αφήνοντας αιχμές κατά της μειοψηφίας. Επιπλέον, όπως τόνισε, «η προθεσμία λειτουργίας της εξεταστικής εκπνέει στις 22 Φεβρουαρίου, προτείνουμε μέχρι 11 Μαρτίου για να συνταχθούν τα πορίσματα». Παράλληλα, όπως είπε, αν θέλουν τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και όσα αποχώρησαν μπορούν να καταθέσουν έως τις 8 Μαρτίου τα πορίσματα τους και έως τις 11 του ίδιου μήνα θα συζητηθούν, ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της πλειοψηφίας καταφέρονται κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, λέγοντας ότι κατάφερε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, επιδεικνύοντας μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά.

Όπως λένε, οι ερωτήσεις του απέναντι στον Κώστα Καραμανλή προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ στην κατάθεση του μάρτυρα που διασώθηκε από το δυστύχημα, τον επέκρινε για μια τούρτα γενεθλίων. «Απτόητος όμως, συνέχισε και σήμερα διαπράττοντας μείζον θεσμικό ατόπημα, όταν διάβασε έγγραφο στην Εξεταστική που έλαβε από την Εισαγγελια Λαρισας, χωρίς αυτό το έγγραφο να έχει φτάσει στην Επιτροπη», τονίζεται.

«Ένα έγγραφο το οποίο απαντούσε στον ίδιο τον κ. Κόκκαλη ο οποίος εντελώς εκτός πλαισίου απευθύνθηκε ως βουλευτής και μέλος της Επιτροπής απευθείας στην Εισαγγελία Λάρισας, διαδικασία που δεν προβλέπεται από πουθενά και η οποία αποδεικνύει την προσπάθεια εργαλειοποίησης της παράλληλης ποινικής διαδικασίας για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όλως τυχαίως το εν λόγω έγγραφο που απευθύνονταν στον Πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής αλλά δεν είχε επισήμως διαβιβαστεί, τα μέλη της επιτροπής το διάβασαν σε φιλικό site του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα έγγραφο το οποίο το μόνο το οποίο έλεγε είναι ότι το εν λόγω θέμα βρίσκεται ενώπιον του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών και τίποτα περισσότερο», σημειώνουν.

«Είναι προφανές ότι αυτές οι ακραίες και αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές του κ. Κόκκαλη το μόνο που αποδεικνύουν είναι τη μεγάλη αγωνία ορισμένων να εργαλειοποιήσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση σε βάρος της αλήθειας και για χάρη μιας φθηνής δημαγωγίας», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Συγκάλυψη και μεθόδευση καταγγέλλει η μειοψηφία

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική