15 Αυγούστου 2022

Βουλή: Ορίστηκαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα κονδύλια και τις δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 2 μηνών από τη συγκρότησή της

Τα μέλη που θα στελεχώσουν την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την διερεύνηση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ για την καμπάνια έναντι της πανδημίας και τη λειτουργία των εταιριών δημοσκοπήσεων όρισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Από τη Νέα Δημοκρατία, για τη θέση του Προέδρου αναμένεται να προταθεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και θα πλαισιωθεί από τους: Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Βασίλης Υψηλάντης, Φίλιππος Φόρτωμας, Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Παρασκευή Βρυζίδου, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής αναμένεται να αναλάβει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μέλη θα είναι οι: Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Καμίνης και μέλος πιθανότατα ο Δημήτρης Μπιάγκης.

Το ΚΚΕ θα θα εκπροσωπηθεί από την κυρία Μαρία Κομνηνάκα. Η Ελληνική Λύση θα αναθέσει το έργο στον Βασίλη Βιλιάρδο, ενώ το ΜέΡΑ25 θα ορίσει πιθανότατα εισηγητή τον Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι εργασίες της Επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 2 μηνών από τη συγκρότησή της, ενώ δεδομένο θεωρείται πως σε πρώτη φάση θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του χρόνου έρευνας από το 2015, ζήτημα με το οποίο συντάσσονται και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.Πολιτική