11 Αυγούστου 2022

Βουλή: Πολιτική σύγκρουση για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διατάξεις που εναρμονίζουν το θεσμικό πλαίσιο της μετοχικής σύνθεσης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο του… ΣΥΡΙΖΑ για την μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο Υπερταμείο.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε έντονα το γεγονός ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν στη Βουλή ως αυθεντικοί εκφραστές του Συντάγματος για μια υπόθεση που αφορά την δική τους διακυβέρνηση και κρίθηκε αντισυνταγματική και παράλληλα ως γνήσιοι υπερασπιστές του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης όταν η μεταβίβαση των εταιρειών στο Υπερταμείο φέρει την δική τους υπογραφή.

«Η μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο φέρει την δική σας υπογραφή κ. Φάμελλε. Η Ολομέλεια του ΣτΕ είπε ότι οι νόμοι οι δικοί σας, του 2016 και 2018 είναι αντισυνταγματικοί. Και έρχεστε σήμερα στη Βουλή να επιρρίψετε σε εμάς τις δικές σας ευθύνες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο «ερχόμαστε σήμερα λοιπόν και συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις δικαστικές αποφάσεις. Ορίζουμε ότι οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ είναι αμεταβίβαστες και ακατάσχετες» Νωρίτερα, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αναπτύσσοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας προειδοποίησε πως «η κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος δεν θα περάσει».Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα